DÜZCE FALCI En İyi El Falı

http://tiny.cc/Tikla-Whatsapp

Düzce, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde bulunan bir ilimizdir. 1999 yılında gerçekleşen Marmara depremi sonrasında gündeme gelen Düzce, aynı zamanda önemli bir sanayi kenti olarak da öne çıkmaktadır. Peki Düzce’nin tarihçesi, coğrafyası, nüfusu, ekonomisi ve turistik yerleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ister misiniz? İşte Düzce hakkında uzun bilgi.

DÜZCE FALCI

Tarihçe: Düzce’nin tarihi, antik çağlara kadar uzanmaktadır. Bölgede yapılan kazılar sonucunda, Hititler ve Frigler dönemine ait kalıntılar bulunmuştur. Ancak Düzce’nin en eski yerleşim yeri olarak kabul edilen bölge, MÖ 2000 yıllarında bölgeye yerleşen Luvi uygarlığıdır. Daha sonra bölge, Persler, Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir ticaret yolu üzerinde bulunduğu için stratejik önem kazanmıştır.

Düzce, Osmanlı döneminde de önemli bir bölge olarak kalmıştır. 18. yüzyılın sonlarına doğru bölgede yapılan kayıtlara göre, Düzce’de 1 cami, 1 hamam ve birkaç dükkân bulunmaktaydı. Cumhuriyet döneminde ise Düzce, ilk olarak Bolu’ya bağlı bir ilçe olarak yönetilmiştir. Daha sonra 1999 yılında yaşanan deprem sonrasında, Düzce, il statüsüne kavuşmuştur.

DÜZCE FALCI

Coğrafya: Düzce’nin yüzölçümü 2.492 kilometrekare olup, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer almaktadır. Düzce, batısında Zonguldak, kuzeybatısında Karadeniz, kuzeyinde Bartın, doğusunda Bolu, güneydoğusunda Sakarya ve güneyinde ise Bilecik illeri ile komşudur. Düzce, Karadeniz’e kıyısı olmayan tek Karadeniz Bölgesi ilimizdir. İlin en yüksek dağı 2.059 metre yüksekliğiyle Samandere Dağı’dır. Ayrıca, Düzce’nin kuzeyinde yer alan Akçakoca ilçesi, turistik plajları ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir.

Nüfus: Düzce’nin 2021 yılı nüfusu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yaklaşık 392.000’dir. İl nüfusunun %50,6’sını erkekler, %49,4’ünü ise kadınlar oluşturmaktadır.

Yayım tarihi
Uncategorized olarak sınıflandırılmış

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir