BURDUR FALCI Rüya Tabiri

http://tiny.cc/Tikla-Whatsapp


Burdur, Türkiye’nin batısında yer alan bir ilimizdir. Tarihi M.Ö. 7000 yıllarına kadar uzanan Burdur, tarihi eserleri, doğal güzellikleri, termal suları ve yöresel yemekleri ile turistlerin ilgisini çeken önemli bir turizm merkezidir.

BURDUR FALCI

Burdur’un doğal güzellikleri arasında, Salda Gölü, Burdur Gölü, Bucak İnsuyu Mağarası, Kremna Antik Kenti ve Sagalassos Antik Kenti gibi yerler bulunmaktadır. Salda Gölü, turkuaz rengiyle ünlü bir doğa harikasıdır ve temizliği ve berraklığıyla ünlüdür. Burdur Gölü ise, kuşların göç yolu üzerinde yer alması sebebiyle önemli bir sulak alan ve doğal yaşam alanıdır. Bucak İnsuyu Mağarası, Burdur’un Bucak ilçesinde yer alan ve sarkıt ve dikitleri ile ünlü bir mağaradır. Kremna Antik Kenti, Frigyalılar ve Likyalılar tarafından kurulmuş ve antik dönemden kalma tarihi eserleriyle turistlerin ilgisini çeken bir yerdir. Sagalassos Antik Kenti ise, Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıları ile ünlüdür ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.

Burdur’un tarihi eserleri arasında, Burdur Müzesi, Ağlasun Akropolisi, Isparta Eğirdir Yaylası Kiliseleri ve Kibyra Antik Kenti gibi yerler bulunmaktadır. Burdur Müzesi, tarihi eserleri barındıran ve turistlerin ilgisini çeken önemli bir müzedir. Ağlasun Akropolisi, Pers İmparatorluğu döneminden kalma bir akropolistir. Isparta Eğirdir Yaylası Kiliseleri, Bizans dönemine ait kiliseler ve manastırların kalıntılarını barındırmaktadır. Kibyra Antik Kenti ise, Likya dönemine ait kalıntıları ile turistlerin ilgisini çeken önemli bir antik kenttir.

BURDUR FALCI

Burdur’un yöresel yemekleri arasında, Keşkek, Isparta Usulü Kuzu Tandır, Keşkekli Sac Kavurması, Burdur Pidesi ve Kurut Aşı gibi tatlar yer almaktadır. Keşkek, buğday, kırmızı et ve yağ ile yapılan bir tür pilavdır. Isparta Usulü Kuzu Tandır, fırında pişirilen lezzetli bir kuzu yemeğidir. Keşkekli Sac Kavurması, keşkekle birlikte sacda kızartılmış kıyma ve soğan ile yapılan bir yemektir

Yayım tarihi
Uncategorized olarak sınıflandırılmış

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir